Vinterferie med børneteater, læsemaraton og koncert

08.02.19
I skolernes vinterferie i uge 7 er der masser af aktiviteter for hele familien på Vejle Bibliotekerne - lige fra underholdende børneteater over nonstop læsning til koncert, rollespil og workshops med Star Wars-tema.

Vinterferien banker på døren, og kommunens biblioteker skal nok sørge for, at familien ikke kommer til at kede sig.

Teater

Allerede lørdag den 9. februar kl. 11 går det løs med Hatteteater på Vejle Bibliotek, når Honningbanden byder på interaktivt, overraskende og fantasifuldt improvisationsteater med hatte, børn og historier. Det er for alle børn fra 3-10 år, og der er ingen tilmelding. I uge 7 er der hele fire teaterforestillinger på programmet. Mandag er der afrikansk stemning på Børkop Bibliotek med den poetiske forestilling Månen over Baobabtræet, torsdag byder Egtved Bibliotek på forestillingen Den lunefulde måne om universets forunderlige verden, mens du samme dag kan opleve den humoristiske fortælling om Gubben og Æslet i Give. Teaterugen sluttes af i Vejle lørdag den 16. februar med en flot og topaktuel nyfortolkning af H. C. Andersen kendte eventyr Nattergalen.

En uge i stjernekrigernes tegn

Der bliver også rig mulighed for at leve sig ind i Star Wars-universet i løbet af vinterferien. Onsdag den 13. februar kl. 10 slår stjernekrigerne til på Vejle Bibliotek, når Molmusik leverer musikalsk underholdning for hele familien. De klæder jer på til Star Wars-universet og introducerer jer til planeterne, historien og de mange karakterer - både de gode og de onde. Senere samme dag kan børnene være med i en Yoda-stafet, komme i lære som padawan eller lære forskellige fægteteknikker og deltage i rollespil med Star Wars-lyssværd i en udendørs workshop under ledelse af "Stjernekrigerne" fra Molmusik. I løbet af ugen byder alle fem biblioteker også på "Kreatimen" med Star Wars-tema, hvor børnene kan lave deres egne lyssværd, og i Vejle får de også mulighed for at bygge deres egne droider af papir, pap, ruller eller plastikæg.

Minilæsemaraton

Sidst med ikke mindst har de 8-14 årige og deres voksne også mulighed for at deltage i bibliotekets Minilæsemaraton. Startskuddet går tirsdag den 12. februar kl. 10, og så gælder det ellers bare om at læse i 8 timer, helt til kl. 18, hvor der slutters af med pizza og diplomer. I løbet af dagen vil der være små udfordringer og quizzer for at holde læsehjernen i gang.

Du kan læse mere om alle vinterferieaktiviteterne og bestille billetter på vejlebib.dk.