Maja Frederiksen fra Smidstrup Skærup Skole.
Maja, semifinalevinder 2019

Maja er Vejles Stormester i oplæsning

18.03.19
Syv 5. klasser fra Vejle Kommune deltog den 15. marts i semifinalen i ”Stormester i oplæsning”.

I fredags blev Vejles ”Stormester i oplæsning 2019” kåret på Vejle Bibliotek. Konkurrencen er for 5. klasser, og det blev Maja Frederiksen fra Smidstrup Skærup Skole, der vandt, - kæmpe tillykke til Maja! Alle de 7 oplæsere klarede sig fremragende, og det var en hundesvær opgave for dommerne at kåre én vinder. Alle deltagerne: Matilde, Eline, Frederik, Klara, Maja, Natascha og Oliver var super seje!

Oplæserne gav de 200 publikummer en lille bid af 7 spændende romaner, og publikum kvitterede med hyppige klapsalver. Maja læste op af ”Roser er røde” skrevet af Lene Møller Jørgensen, og det gjorde hun så godt, at hun vandt kagemænd til klassekammeraterne, - og går videre til finalen.

Mens dommerne voterede deltog alle i salen i en litteratur-quiz, og her var 5. b fra Petersminde Skolen bedst og hurtigst.

Finalen i Stormester i oplæsning bliver holdt på Vejle Bibliotek den 3. maj, og her er præmien 1000 kr. til klassekassen. Finalen bliver afholdt blandt skoler fra Billund, Hedensted, Middelfart, Sydslesvig, Vejen og Vejle.

Dommere ved dagens konkurrence var Anette Husballe fra Thyregod Skole og Katrine Bjærge Skøtt fra Vejle Bibliotekerne.